A tökéletes ajándék babanézőbe

Rövid közvéleménykutatásunk  eredménye szerint az újszülöttlátogatás előtt általában ez az 5 pont zajlik le a  barátok fejében:

1. “Juliék babát várnak! Végre! Valami tök jót viszek majd, ha megszületik a kicsi, valami szuperkreatívat, pihepuhát, és hasznosat!”

2. “Hú, ma láttam egy cukiságot, ami pont jó lenne a Juliék gyerekének, dehát nem vettem meg, még meg se született, és mi van ha a végén nem is fiú lesz!”

3. “Megszületett Petike! Éljen! Lassan beszerezhetjük neki az ajándékot, de hat hétig úgysem illik beállítani, de addigra meg már nyár lesz, a bundás sapi akkor meg mégsem jó ötlet. Ruhát is vehetnénk, de ki tudja hányast, az 56-ost tuti kinövi- ha egyáltalán jó volt rá valaha, akkora az a gyerek!- 62-est, vagy 68-ast? Mindegy, kitalálok addig valami eredetit!”

4.” Hívtak, hogy mehetünk megnézni Petikét, akár már ma este! (Nem várják ki a hat hetet???) Van egyáltalán nyitva bababolt ilyenkor? Valamit azért illik vinni… Nem maradt a mienknek valami amit nem bontottunk ki? A  benzinkútnál tartanak csörgőt?”

5. Az egyik mindig nyitva tartó áruházba berohanunk, és megveszünk egy irtó aranyos csörgőt – így lesz Petikének 10 műanyag csörgője, amiből 3 ugyanolyan. De legalább ők nem lesznek gondban, ha babanézőbe mennek.:)

Ismerős? ha nem, akkor Te már tudod a következőket:

– Ha ruhát viszel, az semmiképpen se legyen újszülött 50-56-os méretű! Válassz 62-est, esetleg eggyel nagyobbat, és kalkuláld bele, hogy mire viselni fogja, milyen évszak lesz!  A sapkákra, kiscipőkre és a zoknikra is ez vonatkozik. Nincs annál dühítőbb, ha olyan ruhácskákkal van tele a szekrény, amiket már az előtt kinőtt a csöppség, hogy megszületett volna!

sok csörgo

A sok-sok, gyakorlatilag egyforma csörgő pár hónap múlva felesleges kacattá válik!

– Csörgőt, rágókát, és egyéb műanyag zenélő-csipogó eszközöket inkább ne vigyél! Biztos lehetsz benne, hogy a látogatók minimum fele azt vitt, és annyi bőven ki is elégíti a csöppség, és az összes születendő testvére igényeit.

– A púderillatú babakencéket felejtsd el! Általában tele vannak a baba bőrére nem való összetevőkkel, ezért ezeket ne propagáld!

-Plüsst se válassz, hiszen nem kisbabáknak való, csak porfogónak lenne jó, és veszélyes lehet (asztma, fulladás)…

Inkább ezekre a praktikus, és egyedi ajándékokra gondolj:

-Pelenka, 2-es méretben, vagy annál nagyobb, ebből ugyanis nagy valószínűséggel ipari mennyiség fogy, ha szofisztikáltabban tálalnád, akkor pedig készíthetsz/vásárolhatsz pelenkatortát.

pelenkatorta

Kreatív, egyénre szabható, és hasznos

-Popsitörlő-ez előbb ismertetett okoknál fogva ennek is garantáltan örülni fognak.

-Kézműves babajáték, egyenesen a tervezőtől. Óriási a kínálat a házilag horgolt, varrott portékákból. A siker garantált, nem tömegcikk, és valószínűleg a gyerek kedvence lesz! Egy műanyag tömegcikk áráért már ezt is megkapod.

Szundiállatok

Lizilabor szundiállatok

-Az újdonsült anyukának csoki, tea (olyan összetevőkből, amelyek szoptatás alatt is ajánlanak), egy jó könyv, kézkrém a kiszárdt kezekre.

-Klasszikus muzsika CD-n, egy kis Mozart például. Ezzel biztos, hogy csak jót teszel a  babának és a mamának is. Ha pedig idővel kiderül, hogy a gyerek egy zenei zsenialitás, akkor biztosan megemlékeznek Rólad:).

-Gyerekvigyázó kupon- ajánld fel magadat, mint szuperdadát, amíg a fáradt szülők együtt regenerálódnak egy moziban, vagy egy étteremben.

-Kézzel varrott designer babatakaró, szundikendő-amilyen biztosan nem jön szembe az utcán.

Tehát a lényeg: gondolkodj előre, és értelmes, hasznos, vagy éppen különleges és maradandó ajándékot válassz!

 

képek forrása:

  • http://www.mumzworld.com/blog/2013/05/06/toys-babies/
  • pinterest

 

No comments yet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!