Szülinapi tortavagányság

Most pedig három tökéletes szülinapi torta következik, “álmodozni jó” jeligével, ezúttal nem az egyszerű & gyors kategóriából.

1. Lego torta

A kisfiúk (vagy kislányok) álma – kiváló ötlet a Lego torta. Minél tovább nézegetjük, annál jobban gyűlik az önbizalmunk ahhoz, hogy belevágjunk ebbe. Elvégre csak piskóta téglákat kell sütni, és színes marcipánnal ügyesen bevonni, és megformázni a legók tetjén lévő korongokat. Dísznek meg rácsüccsenhet a tetejére egy igazi legó-baba.

Na, tegye fel a kezét akinek a kisfia hamarosan szülinapos, és ugorjon neki a Lego tortának! Fotókat várunk!:)

 

lego torta

Lego torta: ennek az elkészítését még be is vállalnánk

 

2. Színezd ki! torta

Abszolút kedvencünk az összefirkálható-kiszínezhető szivárványtorta! Azért zseniális, mert a szülinapos maga rajzolhat rá csodaszép képeket, így aztán igazán az övé lesz a torta. (Természetesen ehető, ételfestékes filctollakkal folyik az alkotás). Persze a buli közös tortafirkálásig is fajulhat, ha a vendégek kezébe adjuk a filceket, így mindenki alkothat valamit a szülinapi tortára.

firkálhatós torta

A torta, amit a szülinapos díszíthet fel!

firkálható-torta

Kívül-belül szivárványos csodatorta

firkálható-torta.

Névreszóló szeleteket lehet készíteni!

3. Muffin torta

Muffinokból áll össze, így nem kell szeletelni ezt a praktikus tortát. Igaz, hogy elvész a klasszikus torta-feeling, de humoros, és ez a lényeg. Bármilyen képet el lehet képzelni a bárányos tájkép helyett, például lehet focizós, vagy balerinás, de megformázhatjuk mindegyik muffin tetejére egy-egy gyerkőc arcát marcipánból.

Üsse kő, még ennek is nekiállhatunk, hiszen muffint mindenki tud sütni, és onnantól kezdve már csak a marcipánszabászat következik.

süti torta

 

Nem késő, még a februári gyerekek tortája is feldobható néhány csavaros ötlettel, ha nem ragaszkodsz a klasszikus csokoládé-tejszínhab variációhoz.

No comments yet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!