Happy Hours: ingyen szundikendő január 20. 16.00-24.00

Meguntátok a gyerekszoba színeit? Vagy lehet, hogy  útban van egy új kisbaba… Netán éppen most tervezgeted a vadiúj babaszobát? Ha mindent összehangolsz, és olyan kuckót szeretnél a kisbabádnak ami harmóniát és melegséget áraszt, de ugyanakkor érdekes is neki, akkor gondolj a falakra is!

Babák és a “brit kutatók”

Tudtad, hogy már a kéthetes babának is van színlátása? Ennyi idősen már a pirosat és a zöldet is meg tudja különböztetni, de a közeli árnyalatok között, mint például a narancs és a piros, még nem érzékeli a különbséget. Azonban a kisbabák színlátása gyorsabban fejlődik mint az éleslátása, és hihetetlennek tűnik, de két hónapos korukra minden színárnyalatot meg tudnak különböztetni. Kétségtelen azonban, hogy az első hetekben a baba azokat a tárgyakat szemléli szívesebben, amiknek színeiben nagy a kontraszt. Ezért van az, hogy az apuka fekete-fehér csíkos pulcsiját nézi hosszú percekig , hiába vetted meg a pasztellrózsaszín csörgőt.

Arra már régen rájöttek a kutatók (nem azok a brit tudósok:)), hogy a kicsik először a dolgok közötti határokat, a kontúrokat kezdik el jól látni, például az anyukája arcán a hajvonal határát, vagy tipikusan a nagymama sötétkeretes szemüvegét. Tudjuk, mennyire szeretik nézni a kedves szemüveges idős néniket (és a kedves szemüveges idős nénik mennyire szeretik, ha a babák nézik őket:)

szemüveges néni

Ha a keret jó is, egy ilyen nyaklánc azért beparáztatná a gyereket:)

Mindezek fényében, igenis fontos az, hogy a babaszoba ingerekben, színekben gazdag legyen, hiába születik fejletlen látórendszerrel az újszülött, néhány hetes, hónapos korára egészen apró részleteket képes megfigyelni.

Tökéletes választásnak tűnhet, ha fekete fehér csíkokat, és piros pöttyöket festünk a babaszoba falára, remélve, hogy csöppségünk születésétől fogva jól szórakozik majd:

Fekete fehér babaszoba - falmatrica azért jobb lenne.

A “brit kutatók” által tudományosan alátámasztott, kielégítő babaszoba berendezés:)

Éljen a falmatrica!

Ha mégsem e mellett döntesz, és valami vidámabbat választanál, akkor figyelj!
Ha nincs lehetőséged szabadon festegetni a falakat, mert albérletben laksz, vagy nem szeretnél vagyonokat költeni a falfestésre, akkor egészen egyszerűen válassz falmatricát.
Azért nagyon jó megoldás, mert bármikor nyom nélkül eltávolíthatod a falról, vízálló, és bármilyen felületre, festett falra, ajtóra, tükörre, üvegre ragaszthatod.
A lényeg tehát, hogy élénk színek, erős kontrasztok, változatos formák kerüljenek a falra.

Például ilyenek:

ballon-buli falmatrica
Ballon-buli falmatrica

Traffic jam falmatrica
Traffic jam falmatrica

afrikai fenevadak falmatrica
Afrikai fenevadak falmatrica

Ja, és a lényeg majdnem kimaradt:

Január 20-án hétfőn, nagyon figyelj, mert 16.00-24.00-ig minden falmatrica rendelés mellé ingyen szundikendő jár 1890 Ft értékben!

Amíg a készlet tart, persze…

Más akcióval össze nem vonható!

 

No comments yet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!