Hangoló…

fahéjas mandula

Fahéjas mandula….hmmm…

E nélkül nem lehet elkezdeni a karácsonyi kreatívkodást. Az utcán is kapható orr- és ínycsiklandozó falatokat pár perc alatt elkészítheted. Növeli a karácsony-fílinget az, hogy az egész lakást bejárja a finom fahéj-mandula illat.
Nincs mit tovább magyarázni ezen, telitalálat és kész. (Zárójelben megjegyezzük, ajándéknak is remek csini kis zacskókba csomagolva.)

Így állj neki:

1. Vegyél kb. 20 dkg egész, héjas mandulát, tedd egy seprenyőbe 15 dkg cukorral, 2 rúd vanília kikapart belsejével, és 50 ml vízzel.
2.Főzd addig, amíg a cukor kikristályosodik a mandulákon (ez nagyjából 10 perc lesz).
3. Terítsd szét sütőpapíron a mandulaszemeket, és miután kissé kihűlt szórd meg az egészet fahéjjal, majd forgasd kicsit össze, hogy mindenhova jusson. Jöhet mellé egy csésze forró zamatos tea.
Na, milyen?

No comments yet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!